Bakgrundsbild

Norra Kalmars bygdegårdsdistrikt presenterar stolt

Genom sitt musikaliska arv från Senegal har musikern Lamine Cissokho rest över hela världen och besökt mängder av platser. Han är ättling till välkända senegalesiska musiker vars traditioner går tillbaka till 1400-talet. Varje familjemedlem bevarar det musikaliska arvet genom att överföra sin kunskap och talang till nästa generation. 2021 fick han Barometern och Oskarshamns-Tidningens kulturpris ”Gyllene Fjädern” och under 2022 blev han hedrad med Kalmar kommuns kulturpris.

Av 700 sökande fick Lamine uppdraget som Norra Kalmars bygdegårdsdistrikts musiker. Det innebär att han kommer att genomföra 15 konserter, fyra workshops (varav två för vuxna och två för de yngre) på bygdegårdar i Kalmar län.

Lamine Cissokho – Norra Kalmar
Konserter och workshops i västafrikansk anda

Genom att vårda och bygga vidare på sitt musikaliska arv har Lamine skapat många nya spännande möten över olika genrer och instrument. Hans konserter baseras på en nära, känslomässig och humoristisk kontakt med publiken, och med berättelser, sång och moderna elektroniska ljud blir det något alldeles extra.

Lamine kommer att bjuda på en konsert som består av hans kora (en 22-strängad afrikansk harpa), tillsammans med att visa vackra bilder och berätta historier från sitt hemland Senegal. Dessutom kommer han att lära ut enkla västafrikanska rytmer genom att spela på sin djembe (afrikansk trumma). Varje konsert kommer även att bestå av workshopsmoment där alla erbjuds att få testa på dessa unika instrument. Alla är välkomna som både publik och deltagare.

www.laminecissokhokora.com

Turnéplan

Här fyller vi på med datum vartefter Lamine bokas in på olika bygdegårdar.

Maj

7 Framträdande 15.00, Slakmöre bygdegård, Kalmar.

14 Framträdande 16.00, Gillestugan i Storebro, Vimmerby.

21 Framträdande 14.00, Locknevi bygdegård, Vimmerby.


2023
Februari

17 Framträdande 18.00, Tuna bygdegård, Vimmerby.

Mars

17 Framträdande 19.00, Frödinge bygdegård, Vimmerby.

April

14 Framträdande 19.00, Vena bygdegård, Hultsfred.

15 Framträdande 11.00, Torsås bygdegård, Torsås.

16 Framträdande 15.00, Klockaregården i Högsrum, Borgholm.

29 Framträdande 15.30, Regna bygdegård i Ekebo, Finspång (gemensam sång- och musikdag med körledaren Kajsa Norrby).

Läs mer och boka