Bakgrundsbild

Stockholms läns bygdegårdsdistrikt presenterar stolt

Genom åren har Kalle Haglund rest land och rike runt med sin passion för ord och scenkonst. Han har gjort föreställningar i samarbete med exempelvis Riksteatern, Dramaten och Teater Galeasen. Nu, i ett unikt samarbete med Bygdegårdarnas Riksförbund, har han skapat föreställningen Tvivelsviterna.

Kalle är en mix av komik, poesi, musik och författarkonst. Via fantasi och bortom ironi fördjupar han bilden av den moderna människan och det samhälle vi lever i. Med vemod, charm, eftertänksam och underfundig humor har han blivit en mycket hyllad ordkonstnär och underhållare.

Av 700 sökande fick Kalle uppdraget som Stockholms läns bygdegårdsdistrikts skådespelare. Det innebär att han kommer att genomföra 15 föreställningar och fyra workshops (varav två för vuxna och två för de yngre) på bygdegårdar i Stockholms län.

Kalle Haglund – Stockholms län
Om föreställningen Tvivelsviterna

Föreställningen är Kalle Haglunds fjärde soloshow, denna gång ackompanjerad av musikern Markus Jägerstedts vackra pianospel. Kalle har hittat en väska, en röd tygväska av äldre sportbagsmodell, full med bland annat dagboksanteckningar och instruktioner till sceniska idéer. Han har blivit besatt av materialet och skapat denna föreställning för att kunna sprida väskans fascinerande innehåll. Tvivelsviterna är en vemodig men mycket underhållande föreställning om jakten på det autentiska livets förmodade frälsning, och väskans egentliga ägare. Längd ca 60 minuter och med möjlighet till paus.

Workshop

Vad är en text, när är en text en text, och vem har skrivit den? Kalle möter upp för att visa på möjligheten att skapa en text genom att gräva där man står och samtidigt addera lögner och rena påhitt. Att veckla ut sin egen vardag med lögner och fantasier kan vara till stor hjälp för det egna skrivandet. Kanske kan lögnen också ge en glimt av en inre sann förhoppning. Workshopen som kallas ”Kreativt skrivande, för valfritt medium”, varvar roliga skrivövningar med inspirerande exempel från Kalles eget författarskap.

Turnéplan

Här fyller vi på med datum vartefter Kalle bokas in på olika bygdegårdar.

Maj

12 Framträdande 19.00, Lännagården, Norrtälje.

13 Framträdande 17.00, Röstagården i Harmånger, Nordanstig (Gävleborgs bygdegårdsdistrikt), del av låna ett län – låna en konstnär.

14 Framträdande 15.00, Grängsbo bygdegård, Ovanåker (Gävleborgs bygdegårdsdistrikt), del av låna ett län – låna en konstnär.

17 Workshop 14.00, Oaxen bygdegård (Gillet), Södertälje.

20 Framträdande 15.00, Ljusterö bygdegård, Österåker.

30 Framträdande 19.00, Stortorpsparken, Huddinge.

Juni

3 Framträdande 19.00, Hembygdsgården på Svartsö, Värmdö.


2023
Januari

6 Framträdande 15.00, Värmdö bygdegård, Värmdö.

15 Framträdande 14.00, Mörkö bygdegård, Södertälje.

21 Framträdande 16.00, Runmarö hembygdsgård, Värmdö.

28 Framträdande 18.00, Odensala bygdegård, Sigtuna.

Februari

7 Framträdande 19.00, Nya föreningsgården, Lidingö.

18 Framträdande 15.00, Rådmansö bygdegård, Norrtälje.

Mars

18 Framträdande 16.00, Över-Enhörna bygdegård, Södertälje.

26 Framträdande 16.00, Sorunda bygdegård, Nynäshamn.

April

12 Framträdande 19.00, Jakobsbergs gård (Bredäng), Stockholm.

15 Framträdande 16.00, Björkö-Arholma medborgarhus, Norrtälje.

16 Framträdande 15.00, Tyresö bygdegård, Tyresö.

26 Framträdande 13.30, Grödinge bygdegård, Botkyrka.

 

Läs mer och boka